A glikémiás index a szénhidrátok felszívódásának sebességét mutatja meg.

Minél alacsonyabb az értéke annál jobb.

Értéke 0 és 100 között lehet.

Az alacsonyabb értékű ételek szénhidrát tartalma lassabban szívódik fel így sokáig telítettségi érzést adnak, ezzel is segítve a fogyást.

Minél magasabb az adott táplálék rosttartalma, annál alacsonyabb a glikémiás indexe.

Alacsony glikémiás indexű ételek:

Teljes kiőrlésű kenyerek, pékáruk. Zsírszegény tejek.

Alma, narancs, körte, grépfrút.

Paradicsom, retek, hüvelyes dolgok.

A fehérjében gazdag ételeknek is alacsony a glikémiás indexe.

A 987.hu sütiket használ. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás